ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

Εξατομικευμένος Νάρθηκας -Αθλητικός Νάρθηκας

Η «Εταιρία Αθλητικής Οδοντιατρικής» συστήνει τη χρήση εξατομικευμένου αθλητικού στοματικού νάρθηκα σ’ όλα τα αθλήματα που υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του στόματος και του προσώπου.

Η έντονη άθληση και η ενασχόληση από μικρούς και μεγάλους με τις πολεμικές τέχνες, αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού της γνάθου αλλά και των δοντιών.

Οι νάρθηκες που υπάρχουν ευρέως στο εμπόριο, είναι οι προκατασκευασμένοι νάρθηκες (Stock type) και οι μερικώς προκατασκευασμένοι νάρθηκες (Boil and bite/mouth forme) προσφέρουν τη μικρότερη δυνατή προστασία στην πρόληψη των οδοντικών τραυματισμών κατά την άθληση και μπορούν να απόβούν επικίνδυνοι για την ασφάλεια του αθλητή (υψηλός κίνδυνος κατάγματος κάτω γνάθου). Αυτό πού προσφέρουν στον αθλητή δεν είναι παρά μια ψευδή αίσθηση προστασίας.

Γι’ αυτό το λόγο η «Εταιρία Αθλητικής Οδοντιατρικής» συστήνει τη χρήση εξατομικευμένου αθλητικού στοματικού νάρθηκα σ’ όλα τα αθλήματα που υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του στόματος και του προσώπου.

Η κατασκευή ενός εξατομικευμένου στοματικού νάρθηκα (custom made) σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αθλητή (μικτή οδοντοφυΐα, ορθοδοντική θεραπεία, ιδιαίτερη σύγκληση) εξασφαλίζει άριστη εφαρμογή και τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία.

Για την κατασκευή του λαμβάνονται τα απότυπώματα των δοντιών και στη συνέχεια έχουμε την προσαρμογή του, τον έλεγχο και την παράδοση στον αθλητή.

Ο εξατομικευμένος νάρθηκας παρέχει εξαιρετική συγκράτηση και υψηλό βαθμό απόδοχής από τον αθλητή, δίνοντας τη δυνατότητα ομιλίας, αναπνοής και κατάποσης. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετές αθλητικές χρονιές με την κατάλληλη φροντίδα και το συστηματικό έλεγχο του οδοντιάτρου.

Αθλητική Νάρθηκες

Δεν είναι υπέροχο να αθλείσαι με ασφάλεια και προστασία;

Οδοντιατρείο Δρ. Μορφύρη

Επισκεφτείτε Το Oδοντιατρείο Μας Στη Γλυφάδα

Επισκεφτείτε το οδοντιατρείο της Δρ. Μορφύρη με την υπερσύγχρονη ψηφιακή οδοντιατρική έδρα « XO CARE » και τον υπέροχο χώρο υποδοχής
Περισσότερα