Ο ΟΔΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ ΥΓΙΗ ΟΥΛΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΤΕΡΑ ΔΟΝΤΙΑ

Καθαρισμός Και Πρόληψη

Τα Σημαντικότερα Μέτρα Πρόληψης » Καλύτερες Συμβουλές Από Την Δρ. Μορφύρη Χριστίνα

“Θεμελιώδης Αρχή της Οδοντιατρικής Επιστήμης είναι η Πρόληψη”

Η Μορφύρη Χριστίνα φροντίζει για εσάς από την πρώτη συνέδρια να σας απόκαλύψει μέσα από έναν πλήρη καθαρισμό δοντιών την πραγματική ομορφιά των δοντιών σας.

Ο Οδοντικός Καθαρισμός θα μας χαρίσει υγιή ούλα και λευκότερα δόντια …πως;

Με την απόμάκρυνση της τρυγίας (πετρας) μέσω της χρήσης κατάλληλων υπερήχων,  με το βαθύ καθαρισμό των ούλων από τυχόν περιοδοντικούς θύλακες,με τη φθορίωση των δοντιών μέσω της σοδοβολής και με το βούρτσισμα- γυάλισμα των δοντιών σας.

Καθαρισμός Και Πρόληψη
Καθαρισμός και Πρόληψη

Ακόμα και εάν έχετε αμελήσει τον καθαρισμό και πάνω από δύο χρόνια ποτέ δεν είναι αργά να θεραπεύσετε τα δόντια σας.

“Ο Οδοντικός καθαρισμός σας προσφέρει προστασία στα ούλα και στα δόντια”

Σας προτείνουμε τα σημαντικότερα μέτρα Πρόληψης

  • Βούρτσισμα με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο
  • Χρήση μέτριας οδοντόβουρτσας μετά από κάθε γεύμα
  • Οδοντικό νήμα μετά το βραδυνό βούρτσισμα
  • Χρήση οδοντικού διαλύματος μετά το οδοντικό νήμα
  • Αποφεύγεται τη ζάχαρη στις τροφές, τον καφέ και το κάπνισμα

Αίτημα Ραντεβού

Ζητήστε Ραντεβού με τη Δρ. Μορφύρη

Συμπληρώστε την αίτηση για ραντεβού τώρα Online εύκολα και γρήγορα. «Καθαρισμός και Πρόληψη »

Δρ. Χριστίνα Μορφύρη- Αισθητική Οδοντιατρική

Η Δρ. Μορφύρη Επισημαίνει «4 Βασικά Σημεία» Για Την Καλύτερη Στοματική Υγιεινή.

Ποια είναι τα μέσα αντιμετώπισης των προβλημάτων των δοντιών;

Αντιμετωπίστε τη μικροβιακή πλάκα και την τερηδόνα. Δόντια και ούλα βάλλονται από τα μικρόβια που δημιουργούν την Οδοντική Πλάκα.

Ο μόνος τρόπος για να τα απόμακρύνουμε από το στόμα μας είναι το καλό καθημερινό βούρτσισμα.  Τα 4 Βασικά Σημεία Για Την Καλύτερη Στοματική Υγιεινή είναι:

Καθαρισμός και Πρόληψη

1

Πρόληψη


Εφαρμόστε συστηματικά μια ημερήσια ρουτίνα για τη φροντίδα των δοντιών και του στόματος και εντάξτε στο πρόγραμμά σας μία τουλάχιστον επίσκεψη στο οδοντίατρο το χρόνο. Προτιμήστε φθοριούχες οδοντόκρεμες και διαλύματα και ωθήστε τα παιδιά ηλικίας 4-12 ετών να κάνουν φθορίωση κάθε 6 μήνες.

Καθαρισμός και Πρόληψη

2

Οδοντόκρεμα


Οι περισσότερες οδοντόκρεμες πλέον περιέχουν φθόριο. Είναι ένα συστατικό που βοηθά την αδαμαντίνη να αντέχει περισσότερο στις φθορές.

Καθαρισμός και Πρόληψη

3

Οδοντόβουρτσα


Η οδοντόβουρτσα απότελείται από νάιλον τρίχες και δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή, ενώ η επιφάνειά της δεν πρέπει να είναι μεγάλη. Η διάρκεια ζωής της εξαρτάται από τη χρήση που της γίνεται και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 3 μήνες.

Καθαρισμός και Πρόληψη

4

Στοματικά διαλύματα


Τα διάφορα διαλύματα που υπάρχουν, πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά στο βούρτσισμα. Με κανένα τρόπο δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την απότελεσματικότητα του βουρτσίσματος των δοντιών.

Η Δρ. Μορφύρη Απαντά Σε Οδοντιατρικές Ερωτήσεις Σχετικά Με Τον Καθαρισμό Και Την Πρόληψη Για Πιο Υγιή Δόντια.

Δρ.Μορφύρη Χριστίνα Οδοντιατρείο Στη Γλυφάδα
Ποια είναι η καθημερινή φροντίδα του στόματος ;

Για να έχετε πάντα πεντακάθαρα, γερά, υγιή δόντια πρέπει να τα φροντίζετε με επιμονή. Αντιμετωπίστε τη μικροβιακή πλάκα και την τερηδόνα. Ο μόνος τρόπος για να τα απόμακρύνουμε από το στόμα μας είναι το καλό καθημερινό βούρτσισμα. Επενδύστε σε καθημερινό, σωστό βούρτσισμα 2-3 φορές την ημέρα, αμέσως μετά από κάθε γεύμα, με μια βούρτσα που καλύπτει τις ανάγκες σας και που φτάνει σε όλα τα σημεία του στόματός σας. Ολοκληρώστε με τον καθαρισμό των σημείων όπου δεν φτάνει η οδοντόβουρτσα (π.χ. μεσοδόντια διαστήματα) χρησιμοποιώντας τα ειδικά βουρτσάκια ή το οδοντικό νήμα. Εκτός από την ημερήσια φροντίδα των δοντιών, προσέξτε τη διατροφή σας, περιορίστε τη πρόσληψη ζάχαρης και εντάξτε  στο πρόγραμμά σας μια τουλάχιστον επίσκεψη το χρόνο στον οδοντίατρο

Ποια είναι η κατάλληλη οδοντόκρεμα για μένα;

Η καταλληλότερη οδοντόκρεμα είναι αυτή που παρέχει προστασία και εξασφαλίζει τη στοματική υγιεινή. Η οδοντόκρεμα πρέπει να παρέχει πρωτίστως αντιβακτηριδιακή προστασία. Να καταπόλεμά τερηδόνα και πλάκα και να αφήνει ένα υπέροχο αίσθημα φρεσκάδας και δροσερής αναπνοής. Εάν υπάρχει πρόβλημα ή προδιάθεση για ουλίτιδα, καλό είναι να επιλέγετε μια οδοντόκρεμα που να προστατεύει και να προφυλάσσει από την ουλίτιδα.

Η κατάλληλη οδοντόβουρτσα

Οι οδοντόβουρτσες πρέπει να είναι ευέλικτες, να φτάνουν στα πίσω δόντια με ευκολία, να έχουν αντοχή και να απόμακρύνουν απότελεσματικά τις τροφές που παραμένουν στα δόντια. Διατίθενται συνήθως σε τρεις τύπους: με μαλακή, μέτρια και σκληρή βούρτσα, για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Πρέπει να θυμίζουν ιατρικό εργαλείο, να έχουν δηλ. μια κλίση ώστε να φτάνουν απότελεσματικά στα πίσω δόντια.

Μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε το αργότερο κάθε 3 μήνες την οδοντόβουρτσά σας για να σας παρέχει σιγουριά και σωστό απότέλεσμα. Για τα παιδιά προτιμήστε τις παιδικές οδοντόβουρτσες καθώς η επιφάνειά τους είναι κατάλληλη για τα παιδικά στόματα.

Πώς χρησιμοποιείται το οδοντιατρικό νήμα;

Το οδοντιατρικό νήμα έχει μια σπουδαία απόστολή. Την απόμάκρυνση επικίνδυνων υπολειμμάτων τροφών που φρακάρουν ανάμεσα στα δόντια και κάνουν μεγάλη ζημιά.  Τυλίξτε ένα τμήμα του νήματος ανάμεσα στους μέσους των δυο χεριών σας ώστε να κοντύνει  και να μπορείτε να το λειτουργήσετε. Κρατήστε το νήμα ανάμεσα στους δείκτες και αντίχειρές σας και ξεκινήστε να περνάτε το νήμα ανάμεσα από τα δόντια σας. Μόλις το νήμα φτάσει κοντά στα ούλα, με απαλές πάντα κινήσεις, χαϊδέψτε το ούλο και επιστρέψτε το νήμα προς την απέναντι πλευρά του δοντιού. Με ήρεμες πάνω-κάτω κινήσεις, ακουμπήστε τα δόντια με το νήμα απόμακρύνοντας κάθε ίχνος υπολείμματος τροφίμου.  Προχωρήστε και επαναλάβετε στα υπόλοιπα δόντια. Κάθε τόσο, μεταφέρετε λίγα εκατοστά το νήμα για να είναι πάντα καθαρό.

Προσοχή στη διατροφή

Η διατροφή πρέπει να είναι πλήρης, ισορροπημένη και υγιεινή.  Συμβάλλει στη στοματική υγεία, στο σωστό σχηματισμό των δοντιών και των ούλων ενώ η πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και απαραίτητων ιχνοστοιχείων,  βοηθά στη επούλωση των πληγών και των μολύνσεων. Πολεμήστε την τερηδόνα εν τη γενέσει της.  Μειώστε την κατανάλωση ζάχαρης ή φροντίστε όταν καταναλώνετε τρόφιμα με ζάχαρη να πλένετε τα δόντια σας. Προτιμήστε συγκεκριμένα, τακτοποιημένα γεύματα που θα συνοδεύονται από πλύσιμο των δοντιών και μην υποκύπτετε σε ενδιάμεσες ατασθαλίες που δεν μπορείτε να ελέγχετε. Μην τρώτε απρογραμμάτιστα και πρόχειρα, καταναλώνοντας τροφές και αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη και άλλους υδατάνθρακες που προκαλούν φθορά.